Открийте сграда на Църквата близо до вас.
Намери

Празнувайте Коледа с други хора

Този декември отбележете радостта поради раждането на Исус чрез специално неделно богослужение. Това е чудесна възможност да усетите мира на коледните празници, а също и да поканите приятели, съседи и близки да се присъединят към вас в продължение на един час, изпълнен с вдъхновение.

5 съвета за добро преживяване в Църквата

1. Представете се

Членовете на Църквата ще ви приветстват в конгрегацията и ще ви помогнат да се почувствате у дома. Спокойно можете да се представите и да помолите хората да ви помогнат, ако имате въпроси. Всички ще се радват, че сте там!

2. Знайте какво да очаквате

Коледното богослужение обикновено продължава един час. То често включва песни, молитви и проповеди (наречени „речи“) от членове на конгрегацията. По времето на събранието членове на Църквата ще имат възможността да си спомнят за Исус, като вземат от причастието.

3. Облечете най-добрите си дрехи

Добре дошли сте с всякакви прилични дрехи, които харесвате. Повечето мъже носят костюми или ризи с копчета и вратовръзки, а жените обикновено носят рокли или поли. Децата обикновено също се обличат добре. Това да сте добре облечени може да ви помогне да изпитате благоговение и да ви подготви да учите за Исус Христос и Неговите учения.

4. Научете за причастието

Всяка седмица хляб и вода биват благославяни и предлагани на конгрегацията като символично напомняне за жертвата на Исус Христос. Въпреки това вземането не е задължително. Ако предпочитате да не вземате от причастието, можете да подадете подноса на следващия човек.

5. Не се притеснявайте да се свържете с нас

Не се изисква официално потвърждение, че ще присъствате на събрание в Църквата. Но ако се притеснявате да дойдете, можете да се свържете с конгрегацията предварително. Те могат да намерят човек, който да седне до вас и да се увери, че се чувствате добре дошли, когато дойдете. Натиснете тук за информация за връзка с Църквата близо до вас.

Повече начини да осветите света