Намерете сграда за събрания близо до вас

Какво представлява богослужението?

Всяка неделя се събираме, за да пеем химни, да слушаме проповеди и да се учим един друг за Спасителя. Богослуженията са един вид духовно обновление – съвършен начин да съсредоточаваме живота си върху Исус. Приветстваме всички посетители на нашите християнски богослужения и ги каним да се покланят с нас. 

Началният час на богослуженията е различен при различните конгрегации. Но винаги има едно основно събрание, на което всички са заедно, последвано от отделни класове по възрастови групи или общи интереси.

Просто се опитайте да изглеждате добре. Добре дошли сте облечени във всякакви прилични дрехи, в които се чувствате удобно. Но все пак е добре да знаете, че повечето мъже носят костюми или ризи с копчета, а жените по принцип носят рокли или поли. Обикновено и децата са облечени официално.

Надяваме се, че не. Много от членовете ни всяка седмица идват сами на църква. Ако все пак бихте искали някой да ви придружи, когато идвате за първи път, не се притеснявайте да се свържете с местните мисионери; те ще ви намерят приятел, с когото да седнете. Във всяка ситуация е трудно да бъдеш новия, но бързо ще опознаете другите членове и ще се почувствате у дома.

Не. От посетителите не се изисква участие. Когато хлябът и водата се раздават на събралите се, може просто да не си вземате. Просто седнете удобно и се насладете на богослужението. В класа на Неделното училище учителят обикновено кани хора да четат. Просто не вдигайте ръка, ако не искате да участвате.

Това зависи най-вече от размера на конгрегацията, която посещавате. Някои конгрегации са толкова големи, че членовете може да не осъзнаят, че идвате за първи път. Други са толкова малки, че всички се познават и определено ще разпознаят новия посетител и ще го/я поздравят. Във всички случаи, не се притеснявайте да се представите или да задавате въпроси. Всеки ще се радва, че сте дошли.

Не изискваме дарения от посетителите и не пускаме по редовете съд за дарения.